Wat is Gnocchi eigenlijk?
Gnocchi (uitgesproken als njok-ki) is een Italiaanse pastasoort die je waarschijnlijk wel kent, maar weet je precies wat het is?
Het woord ‘gnocchi’ betekent letterlijk ‘klonten’ in het Italiaans, en dat verwijst naar de zachte, luchtige structuur van deze kleine pastabolletjes.
Er zijn verschillende varianten, maar de meest populaire is de gnocchi di patate: deze wordt gemaakt van aardappelen en bloem of tarwemeel. De aardappelen worden eerst gekookt, daarna gepureerd, en vervolgens gekneed met wat zout tot een stevig deeg. Hieruit worden kleine bolletjes gevormd.
Je kunt het zelf maken, maar gelukkig zijn er ook geweldige kant-en-klare opties, zoals die van Casa Milo. Hun verhaal gaat terug tot 1870 in Bitonto, het hart van Puglia. Casa Milo is een familiebedrijf dat bekendstaat om zijn passie voor de regio, de producten en de lokale boeren waarmee ze samenwerken. Al hun producten worden nog steeds 100% in Puglia geproduceerd.
En goed nieuws! Deze week hebben we hun gnocchi met een extra korting in de aanbieding! 🎉


