Gnocchi met Black Truffle Sauce
Op zoek naar een heerlijk, rijk gerecht met weinig poespas maar volop smaak? Deze gnocchi met zwarte truffelsaus is een favoriet in onze keuken. De krokant gebakken gnocchi vormt samen met de BeTruffle Black Truffle Sauce een perfecte basis. De Guanciale zorgt voor een diepe, hartige toets, terwijl burrata en rucola het geheel fris en romig afmaken.
De gebruikte Casa Milo Gnocchi di Patate en BeTruffle Black Truffle Sauce zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop. De guanciale haal je exclusief in onze winkel aan de Hoofdstraat 42 in Zetten – perfect voor wie graag met authentieke Italiaanse ingrediënten kookt.
Ga je ‘m maken? Je gaat er geen spijt van krijgen.
Ingrediënten:
250 g Casa Milo Gnocchi di Patate
40 g BeTruffle Black Truffle Sauce
½ witte ui, gesnipperd
200 g kastanjechampignons, in kwartjes (of fijner bij grote champignons)
100 g guanciale, in blokjes
1 bol burrata
2 handjes rucola
Olijfolie
Bereidingswijze:
1. Verhit een droge koekenpan en bak de guanciale op medium vuur tot het vet langzaam vrijkomt en de blokjes zacht worden.
2. Verhit in een andere pan wat olijfolie en bak de gnocchi goudbruin en krokant. Dit duurt ongeveer 8 minuten; regelmatig omscheppen.
3. Zet het vuur bij de guanciale iets hoger en voeg de kastanjechampignons toe.
4. Na 1 minuut voeg je ook de gesnipperde ui toe. Bak dit mee tot de champignons geslonken zijn.
5. Roer vervolgens de BeTruffle Black Truffle Sauce erdoor en laat het geheel kort warm worden.
6. Voeg tot slot de krokante gnocchi toe aan de pan en schep alles goed door.
7. Leg op elk bord een handje rucola en schep daar de truffelgnocchi overheen.
8. Scheur de burrata in twee stukken en leg bovenop.
9. Eet smakelijk!


