Iberico Ribfingers van de bbq
In dit recept laten we je zien hoe je Iberico ribfingers op de BBQ bereidt – een smaakvol stuk vlees met een mooie vetstructuur en veel karakter. Door de juiste bereiding en een goed gekozen kruidenrub komen de smaken van het Iberico-vlees perfect tot hun recht.
Voor de kruiding gebruiken we de Turnpike Smokers – Rich Rib Rub, een uitgebalanceerde rub die goed past bij varkensvlees. De combinatie van zoet, kruidig en licht rokerig maakt het ideaal voor ribfingers, maar ook voor andere BBQ-gerechten zoals buikspek of spareribs.
Of je nu een beginnende BBQ’er bent of al wat ervaring hebt, dit recept is eenvoudig te volgen en geeft een mooi resultaat. Serveer de ribfingers als hoofdgerecht of als onderdeel van een borrelplank van de barbecue.
De Turnpike Smokers – Rich Rib Rub is verkrijgbaar in onze webshop en vormt een mooie basis voor dit gerecht.
Bekijk het volledige recept en probeer het zelf – een toegankelijke manier om iets bijzonders op de BBQ te bereiden.
Ingrediënten:
600gr. Iberico Ribfingers (verkrijgbaar bij de betere slagers)
4el. Turnpike Smokers – Rich Rib Rub
4el. van Je favoriete BBQ-saus
BBQ
Bereidingswijze
1. Zorg dat de Ribfingers rustig op kamertemperatuur zijn gekomen
2. Maak de bbq klaar voor een sessie op indirecte hitte, 120graden
3. Bestrooi de rib fingers nu met de Rich Rib Rub.
4. Is de BBQ op temperauur? Leg dan de Iberico Ribfingers op de BBQ. Sluit de BBQ met de deksel en rook de ribfingers 2 uur.
5. Smeer de Ribfingers een kwartiertje voor het einde in met je favo BBQ-saus
6. Eet smakelijk!


