proef ComVino

PROEF COMVINO!

We doen het nog één keer... en jij wilt erbij zijn!

Op een gezellige avond in de winkel proef je 7 wijnen – van bubbel tot rood – begeleid door heerlijke hapjes uit ons assortiment.

Marianne van VinVin-wines neemt je mee in de wereld van wijn, op een leuke en toegankelijke manier.

📍 In de winkel – beperkt aantal plekken
💶 €25 p.p. – inclusief €15 shoptegoed bij besteding vanaf €65

Aanmelden kan via mail, WhatsApp (085-7444874) of gewoon in de winkel

Gnocchi met Gorgonzola en Gekarameliseerde Peer

Recept: Gnocchi met Gorgonzola en Gekarameliseerde Peer
Dit recept met de Gnocchi van Casa Milo is een heerlijk herfstgerecht. Ondanks de luxe uitstraling en smaken is het een toegankelijk recept voor iedereen.
De Gnocchi van Casa Milo zijn wat kleiner van formaat, waardoor ze perfect tot hun recht komen. Ik bak ze graag zodat ze een knapperig korstje krijgen, maar je kunt ze natuurlijk ook koken volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Voor de Gorgonzola gebruik ik de pittige ‘piccante’ variant, maar de mildere ‘dolce’ variant is ook een uitstekende keuze. Salie en walnoten kun je naar eigen smaak toevoegen. Ik heb een flinke bos salie in mijn moestuin staan en ben er dol op.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 1 flinke peer
  • 1 theelepel bruine basterdsuiker
  • 300 gram Casa Milo Gnocchi di Patata
  • 150 gram Gorgonzola (verbrokkeld)
  • 75 gram Mascarpone
  • Een paar blaadjes salie, fijngesneden
  • Een paar walnoten, fijngehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

  1. Bereid de peer: Schil de peer en snijd deze in kwarten, vervolgens in schijfjes. Verhit een eetlepel boter in een koekenpan op medium vuur en laat de peer zacht worden. Voeg tegen het einde een theelepel bruine basterdsuiker toe om de peer te laten karameliseren. Bewaar de gekarameliseerde peer in een stukje aluminiumfolie.
  2. Bak de gnocchi en maak de saus: Verwarm in een koekenpan op medium-hoog vuur een eetlepel olijfolie en bak de gnocchi totdat ze goudbruin zijn. Terwijl de gnocchi bakt, verwarm je zachtjes de mascarpone met de verbrokkelde gorgonzola in een steelpannetje. Zodra de gorgonzola begint te smelten, voeg je de helft van de fijngesneden salie aan de saus toe.
  3. Combineer alles: Wanneer de gnocchi goudbruin zijn en de gorgonzola volledig is opgelost in de saus, voeg je de gnocchi toe aan de saus en laat je alles nog even doorverwarmen.
  4. Serveer: Schep de gnocchi met de saus op een diep bord en drapeer de gekarameliseerde peertjes erover. Maak het gerecht af met de fijngehakte walnoten en de overgebleven salie.
  5. Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen