proef ComVino

PROEF COMVINO!

We doen het nog één keer... en jij wilt erbij zijn!

Op een gezellige avond in de winkel proef je 7 wijnen – van bubbel tot rood – begeleid door heerlijke hapjes uit ons assortiment.

Marianne van VinVin-wines neemt je mee in de wereld van wijn, op een leuke en toegankelijke manier.

📍 In de winkel – beperkt aantal plekken
💶 €25 p.p. – inclusief €15 shoptegoed bij besteding vanaf €65

Aanmelden kan via mail, WhatsApp (085-7444874) of gewoon in de winkel

Italiaans Stoofpotje met Pappardelle

Stoofpotje met Pappardelle – Een Italiaanse Klassieker voor Iedere Gelegenheid

Dit stoofvlees met pappardelle is een heerlijke en klassieke combinatie van malse rundvleesblokjes en een rijke wijnsaus. De Filotea Matassine Pappardelle zijn brede, platte pastastrengen die met de hand worden gemaakt. Deze pasta is ideaal voor rijke sauzen, zoals de stoofsaus. De pappardelle behouden hun stevige textuur, zelfs na het koken.
Deze pastastrengen worden gemaakt van hoogwaardig tarwegriesmeel en verse eieren. Daardoor zijn ze perfect voor zowel snelle maaltijden als feestelijke diners. Dankzij hun korte kooktijd zijn ze een makkelijke keuze voor een smakelijke maaltijd. Dit gerecht biedt de authentieke Italiaanse smaken die je zoekt.
Serveer het stoofvlees met een goed glas rode wijn (bv. de Pinot Noir van Bon Vivant). Zo geniet je van een gerecht dat zowel eenvoudig als verfijnd is. Perfect voor een gezellige avond met familie of vrienden.

Ingrediënten voor 4 personen:

250 gr Filotea Matassine Pappardelle
600 gr sucadelappen, in blokjes van ongeveer 3 cm
150 gr pancetta, in blokjes
100 gr roomboter
3 el olijfolie
1 klein blikje tomatenpuree
1 ui, gesnipperd
5 tenen knoflook, gehakt
1 flinke winterpeen, geschild en in ringen
2 stengels bleekselderij in plakjes
250 gr kastanjechampignons, in kwarten
3 el bloem
500 g pomodorini uit blik (cherrytomaten) of gewone tomaten uit blik
250 ml Italiaanse rode wijn
150 ml runderbouillon
2 takjes rozemarijn
Klein bosje tijm
Parmigiano Reggiano, geraspt

1. Kruid de rundvleesblokjes met wat peper en haal ze door de bloem.
2. Verhit de roomboter in een grote pan met olijfolie en bak het vlees samen met de pancetta goudbruin.
3. Voeg de tomatenpuree, gesnipperde uien, gehakte knoflook, bleekselderij, champignons en de ringen winterpeen toe. Schep alles goed door en laat dit 5 minuten op middelhoog vuur bakken.
4. Blus het geheel af met de Italiaanse rode wijn en voeg de tomaten (uit blik), rozemarijn en tijm toe. Roer alles goed door.
5. Zet het deksel op de pan en laat het stoofvlees minimaal twee uur zachtjes pruttelen. Hoe langer je het laat stoven, hoe beter de smaken zich ontwikkelen! Voor een extra malse textuur kun je het vlees ook in de slowcooker doen en 5 uur op standje ‘low’ laten garen.
6. Kook ondertussen de pappardelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
7. Serveer de pappardelle met een royale schep stoofvlees en maak het af met wat geraspte Parmigiano Reggiano voor een heerlijke finishing touch.

recept italiaans stoofpotje met pappardelle

Laat een reactie achter

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Winkelwagen