Biefstuk Bali à la ComVino
Je kent ‘m vast wel: de meest bekende biefstuk van Nederland, Biefstuk Bali van Loetje. Ik maakte mijn eigen variant – en geloof me, die was écht fantastisch (al zeg ik het zelf 😉). Dit recept is voor 2 personen.
Ingrediënten (2 personen)
2 stuks rundertournedos
125 g Burro Montagna (verkrijgbaar in de winkel)
Goede olijfolie – ik gebruikte Muraglia Medium Fruity
2 tl Sambal Oelek
1 half uitje heel fijn gesneden
1 bol knoflook
Bereidingswijze
1. Knoflook poffen
Snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf.
Besprenkel met een beetje olijfolie, pak in aluminiumfolie en pof 45 minuten in de oven op 180 °C.
2. Biefstuk bakken
Zorg dat de tournedos op kamertemperatuur is.
Verhit een koekenpan op hoog vuur en smelt 75 g Burro Montagna.
Bak de tournedos zoals jij hem het liefst hebt (ik doe zelf ±2 minuten per kant), en blijf het vlees bewegen en draaien.
Laat het vlees daarna even rusten onder aluminiumfolie.
3. De jus maken
Zet dezelfde pan terug op middellaag vuur en voeg de resterende 75 g Burro Montagna toe.
Schraap alle aanbaksels los met een houten lepel. Voeg hierbij de heel fijngesneden ui toe.
Voeg 2 el water toe en roer goed.
Doe er de Sambal bij en knijp de gepofte knoflook boven de pan uit.
Roer tot een romige, pittige jus.
4. Serveren
Snijd de tournedos in plakjes (trancheren).
Schep de jus er rijkelijk overheen – mét alles erop en eraan.
5. Eet smakelijk!


